2011-05-31 Zorgjes en een nat pak

 
 
   
  
Hieronder een verslag van de voorzitter van WSA, Herman Scholten:
 
 
Zondagmiddag j.l. moest ik op familiebezoek in Delft. We zouden echt om 14:00 gaan rijden, maar even na tweeën keek ik voor het afsluiten van de PC nog even naar de beelden uit de kast. Op het moment dat ik het beeld wil wegklikken, zie ik in ras tempo twee jongen naar buiten springen en een derde op de rand gaan zitten. Vervolgens van de jongen buiten de kast nog net van één een staart zichtbaar, de ander uit beeld verdwenen.
Dat is schrikken : het stormde vandaag; de Westeinder had golven van een kleine meter met witte koppen! 
Dus als een speer naar de telescoop (noot van de redactie: die staat bij Herman op de slaapkamer, waar hij zicht heeft op de watertoren). In beeld twee jongen knus in de linkerhoek van het raamkozijn. Een derde op de plank en nummer vier in de opening van de kast. Pa en Ma zaten nog geen 50 cm. van elkaar af op de betonnen rand van de trans (boven de buitencamera). Dan moet familie dus maar even wachten, want dit wilde ik vast leggen. Snel naar de Watertoren en de camera klaar gemaakt. Prachtig beeld van 2 jongen in het kozijn, scherp gesteld, en toen afdrukken. Helaas..............., alsof ze het wisten doken ze prompt op dat moment de kast weer in.
 
Dan ga je dus nog een poosje staan wachten of ze terug willen komen, maar dat gebeurde niet. Wel waren Sleggie en Youngster lekker in de weer.
Sleggie was al weggevlogen toen we net aankwamen, en toen we stonden te kijken naar een lege plank verkoos ook Youngster het luchtruim. We hebben staan genieten van een heel lange show; spelen met en in de wind. Tijden lang precies boven de toren stil hangen, om dan plots of de linker, of de rechter, of beide vleugels geheel of gedeeltelijk in te vouwen. Daarmee dus snel naar links of naar rechts of te glijden, of als een steen naar beneden te duiken. Dan misschien 10 of 20 seconden geheel uit beeld om vervolgens als uit het niets weer doodstil precies boven de toren te hangen. En zo maar door.......
 
Dan komt plots ook Sleggie terug, maar die vliegt lang zo soepel niet en maakt een lastige landing op de stelling van de buitencamera. Even herken ik haar met het blote oog niet. Er is geen witte borst te zien, het lijkt qua kleur wel een juveniele valk. In de telescoop zie ik het, ze is zeiknat. Zou ze ergens een bad hebben genomen? Als ik er langer over na denk, vermoed ik dat ze op jacht is geweest en zo een nat pak heeft gehaald. Met de harde wind en de hoge golven kan ze natuurlijk haar prooi best hebben gemist een zo een plons hebben gemaakt, wie zal het zeggen...........?
 
Ik heb er wel een paar plaatjes van kunnen maken.
 
Verder in het half uur of wat langer dat we er hebben gestaan met verbazing staan kijken naar diverse mensen die her en der omhoog stonden te turen. Van twee kregen we te horen dat ze daadwerkelijk thuis op de site hadden gezien dat er jongen naar buiten gingen, en toen maar naar de Watertoren waren gegaan om te zien wat er gaande was. Geweldig toch.......?
 
Groeten,
Herman
 

 

Sleggie met een nat pak...